post

Kim Källström

Jag har tidigare alltid uppskattat Kim Källström. Har hållit på Kim honom när folk har dissat honom som ojämn. I medietjafset kring valet av Kim Källström eller Anders Svensson när de konkurrerade har mitt val alltid varit Kim Källström. En spelare som vågade göra lite mer än det förväntat kollektiva. Som gör den där perfekta passningen då och då även om det också sker lite tabbar. En skön spelare.

Nu har jag svängt och gillar inte Kim längre. Det har inte bara med hans bråkande med Zlatan senast och dumma uttalanden att göra. Det känns som att den tidigare sympatiske killen har utvecklats till en liten diva. En gnällspik som vill ha allt serverat på sitt sätt. Annars skriker och gnäller han. Kim Källström är fortfarande en duktig spelare som kan utvecklas ännu mer. Fine, men jag är inte ett fan längre.

Någon kanske tycker att Zlatan är en diva. Det struntar jag i. Zlatan är ett geni. Skytteligavinnare, mångfaldig mästare och kanske den bästa spelare Sverige har haft. I den divisionen blir nog alla divor och det är en del av imagen. Man förväntar sig det och det är ok. När Kim Källström är gnällspiksdiva blir jag bara irriterad.

Jag känner självklart inte Kim Källström och kan egentligen inte säga någonting om honom som person. Jag går bara på det jag ser i media, på matcher och skapar med det min egen bild och uppfattning om honom i hans offentliga roll – som fotbollspelare. Den bilden gör att jag har ledsnat totalt.

Comments

 1. Anders Lindblom säger:

  TA ALDRIG IN KÄLLSTRÖM I LANDSLAGET MER

  All respekt till Zlatan som vågar såga en medspelare, därför att han är inte bra. All respekt till Zlatan som säger rent ut vad alla vet, men som alla måste sticka under stol med, därför att det inte passar vad maktstrukturen tycker.

  Alla vet att Kim Källström är en dåligt riktad fotbollsspelare: Alla vet att när Källström har bollen så händer det mest oväntade. Han råkar stå där ingen förväntar sig att han ska stå, han råkar skjuta där ingen förväntar sig att han ska skjuta. Alla vet att när han har bollen, så är han således helt ofarlig för motståndarna, men rena Tjernobil för det egna laget.

  Jag tog mig för pannan när Källström skulle lägga straffen. Att han prickade målet och inte hörnstolpen får man se som en prestation av Källström.

  När ingen ser vad som är uppenbart, kan det gå så långt att någon måste säga det offentligt. Det gjorde Zlatan och det gjorde han förbannat bra. Han har säkert sagt det till Lagerbäck också, men Lagerbäck har haft pressen på sig att ta ut den spretige Källström, trots det uppenbara.

  Ty heliga kor finns det alltför mycket av, i all maktstruktur.
  Man tycker att Kim Källström är bra, därför att han har varit djurgårdare, eller av något annan irrationell anledning.

  Inte därför att han är bra utan därför att han kan kommenteras av Storstadspressen och storstadsTV och Storstadsradio OCH AV Lagerbäck.
  Det ursvenska kynnet, ”En svensk tiger”, sätter sina spår även i maktstrukturen. Zlatan ska ha heder för att han inte tiger om sanningen.

  Lagerbäck har gjort ett fantastiskt jobb, utom på en punkt; Källström.

  Må Zlatan få spela med vem som helst av bondpojkarna från Kalmar, Hälsingborg, Malmö, Göteborg, Gävle eller från vilket lag som helst, men betänk: Djurgårdare är inte bra bara därför att det kommer från Djurgården

  Anders Lindblom

 2. Danne säger:

  Bra skrivet Anders. Du sågar Kim lite mer än vad jag gör. Och jag kan hålla med dig på många punkter. Jag står för att jag gillade delar i hans spel tidigare, och jag är inte Djurgårdare 🙂 Men det har alltid funnits något instabilt över hans insatser. Det har inte gått att lita på honom i viktiga situationer. Det är möjligt att jag charmades då och då när han faktiskt fick till något riktigt bra.

  Men det håller inte när det är allvar. Då lagstrategin måste fungera och alla måste ta sitt ansvar i sin roll. Om man medvetet och konsekvent skiter i det och kör sitt race och till råga på allt inte kan leverera, då är det kört. Sedan är det hans attityd som jag stör mig mest på. T ex att han inte respekterar strategin eller sin kapten oavsett om denne är världstjärna som Zlatan eller inte.

  Zlatan är som sagt i en annan division på alla plan som fotbollsspelare. Det kan se ut som att han slöar men han är alltid i rätt läge när det gäller. Och han sliter och driver i den roll som han har. Folk kan tycka att han är lite champagne-lirare men det är helt åt helvete. Han är sjukt bra även bortom de spektakulära målen.

  Och nu visar han att han tar ledarrollen på allvar. Det är skönt att Zlatan inte väljer att vara politiskt korrekt, vilket ju alltid har varit en svensk tradition.

 3. louise säger:

  hallå mina herrar! ni kan ju inte vara så dumma att ni sitter oh sågar en person på en blogg… spelar man i landslaget är ´man bra eller hur? ni borde ju veta hur många som skulle drömma om att få spela där men det finns bara 11 platser till startelvan. kim har av en anledning fått chansen, då betyder det att han borde vara bra och ha färdigheter för det eller?
  Lagerbäck har sin anledning till varför kim inte sitter på bänken, han kanske behövs i det svenska landslaget trotts allt? han spelar i frankrikes bästa lag, han kan inte vara dålig om han gör det.. man är dålig om man inte vet att man ska spela fotboll men fötterna osv.. men han är inte dålig, han är en allsvensk spelare en landslagsspelare och ett proffs.

 4. Staffan säger:

  Kim är grymt bra. Men det han gör, ser inte så spektakulärt ut. Vilka magiskt bra hörnor han kan slå. Och 60 meters crossbollar som landar på medspelarnas fötter 😀 Kim är grymt bra! Synd att det inte är alla som har förmågan att se det…

Trackbacks

 1. […] Read the original post: Kim Källström […]

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.