post

I Kreuzberg den 5 juli

Vi anlände från Paris igår. En lång resa på cirka 100 mil men det fungerar bra när man har ipaden inkopplad med nedladdade spellistor. Nu gick Macklemore & Ryan, Samling och Hästpojken på full volym och vi gled fram genom Thüringen och andra landskap.

Lägenheten som vi hyr är en rymlig tvåa i ett 1800-talshus mellan Bergmannstraße och Tempelhof på en mycket lugn gata. Trevligt och nära ned till att ta en kaffe eller öl på ställen som ligger i varje gathörn numera i detta gentrifierade område.

Vandrade längs Bergmannstraße och gick in i en surf- & skateaffär där jag köpte ett par Vans som jag hade provat i Paris som inte fanns i rätt storlek där. Men här fanns det ett par av dessa California Spring 2013 ”Brushed Twill” collection som jag satta på mig direkt och gick omkring i.

Landwehrkanal Först längs Landwehrkanal bort mot de roughare delarna av Kreuzberg, rökandes en cigarr, med sikte på Wrangelkiez. En härligt opretentiös lunch på Fisch-Schmidt på Wrangelstraße och sedan en öl på Walther Bars uteservering intill var perfekt denna sköna sommardag.

Jag promenerade vidare genom Alt-Treptow och Neukölln och kollade in lite second hand innan det blev inköp av ost och korv på Marheineke Markthalle för en lugn första kväll hemma i lägenheten.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.