post

Kreuzberg söndag den 7 juli

Efter morgonkaffe tog vi tunnelbanan till Prenzlauer Berg för att besöka den stora loppisen i Mauerpark. Förra året var vi en hel del i Prenzlauer Berg som också är en trevlig stadsdel. Men den är mer lattefierad, skandinaviserad och stel än Kreuzberg. Det är lite som att jämföra Hammarby Sjöstad med Sofo i Stockholm.

PraterlunchMen parken lockade eftersom vi inte visste bättre. Vi insåg vid u-bahnestationen att vi inte skulle bli ensamma på marknaden. Ett bokstavligt tåg av människor paraderade på vägen mot parken. Många pratade svenska, danska och andra turistspråk. Själva omgivningen vid Mauerpark är häftig och hela marknaden ger en rough känsla som är positiv. Men utbudet var förfärligt med så mycket skräp samlat på ett ställe. Detta i kombination med den kaosartade trängsel som rådde denna varma dag gjorde att vi gick till ölturiststället Prater på Kastanienallee och åt en trevlig lunch istället.

Vi åkte sedan till Kreuzberg och Oranienstrasse-trakten där vi kan koppla av och känna oss hemma. Hinkade ett par stora öl och tittade på lokala original som gästade samma bar som oss. Det är en skön stil här och jag gillar hänga i timmar och prata över några öl.

Tillbaka runt Bergmannstrasse bestämde vi oss för att börja agera som i Stockholm. Vi hämtade våra macar och satte oss på Kaffe am Meer som har fri wifi och började skriva saker på bloggar, sociala medier, kolla jobbmailen etc. Precis samma dator-på-cafe-tillvaro som i Stockholm. Vi blev sittande i timmar och beställde in öl och så småningom något ätbart. Det var skönt och det kändes som att vi var en del av Berlin.

Kaffee am Meer

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.